ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑΣ





Ο Dr. Casey-Maslen που επισκέφθηκε τη Ρόδο τον Φεβρουάριο του 2012, άκουσε υποσχέσεις από τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού. Δεσμεύτηκαν πως μια ειδικά εξοπλισμένη ομάδα ναρκαλίευσης από Αθήνα (ΤΕΝΞ) θα παρέμενε στη περιοχή μέχρι να καθαριστεί πλήρως, φαίνεται όμως πως ήρθαν μόνο για εκείνη την ημέρα και δεν έχουν ξαναφανεί από τότε.

Τι άλλο; Η σήμανση και η περίφραξη της περιοχής είναι ελλιπής σε σχέση με το τι ορίζουν τα διεθνή στάνταρ και οι υποχρεώσεις της Ελλάδος βάσει του διεθνούς νόμου.

Στη παραλία Αφάντου, 4 άτομα, στρατιωτικό προσωπικό, είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια ναρκοθέτησης το 1974, ένας εκ των οποίων ο Ρόδιος Κουφού Νικόλαος του Ανδρέα κάτοικος Ιαλυσού, καθώς και μερικοί ακόμη στο ναρκοπέδιο του ποταμού της Κρεμαστής κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποναρκοθέτησης στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Πιστεύουμε πως είναι πλέον καιρός να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων από τον ελληνικό στρατό, ώστε να στηθεί ένα μνημείο, για να αποδοθούν, στα άτομα που δώσανε τη ζωή τους για την υπεράσπιση του νησιού, οι τιμές που τους αξίζουν.

Και άλλα ερωτήματα παραμένουν όμως ακόμα αναπάντητα στο νησί της Ρόδου.

Γιατί μια πρώην ναρκοθετημένη περιοχή στη παραλία “Μοναξιά” στο Φαληράκι παραμένει περιφραγμένη ενώ υποτίθεται έχει καθαριστεί;

Τον Φεβρουάριο του 2011, στη παραλία Αφάντου, μετά από ισχυρές πλημμύρες, πολίτες ανέφεραν ότι είδαν ναρκαλιευτές του στρατού να εργάζονται στη περιοχή. Ξέβρασε το νερό κάποιες νάρκες ή άλλα πολεμικά απομεινάρια; Να τονίσουμε ότι όλη η παραλία είχε ναρκοθετηθεί το 1974 χωρίς καν σχέδιο καταγραφής των σημείων ναρκοθέτησης όπως αναφέρει κάποιος ο οποίος συμμετείχε στην τότε επιχείρηση.

Έχει άραγε ελεγχθεί διεξοδικά όλη η παραλία και αν ναι μέχρι ποιο βάθος;


http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/04/4.html

Ας ασχοληθουν οι υπεύθυνοι !!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου